29 Ocak 2010 Cuma

Ay Lav Yu filmini indirmeden internetten bedava full orginal online izle

Çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen 'Aylavyu' filmi Türkiye siyasi gündemini meşgul eden açılımı beyaz perdeye "Aşk her yerde yazıldığı gibi okunur" temasıyla aktarıyor.
Amerika'nın 11 Eylül saldırılarının da ele alındığı filmin çekimleri 38 derece sıcakta Hasan Keyf'te ve Mardin'in köylerinde gerçekleşti. Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve İngilizce dillerinin konuşulduğu "Aylavyu"da tanınmış Amerikalı oyuncular da rol alıyor.
Tinne, Mardin ili yakınlarında aslen var olan ve fakat devlet haritasında arazi olarak geçen bir köydür. İsmiyle müsemma Tinne kürtçede yok demektir. Tinne köyünün ağası Yusuf, aklı erdiğinden beri Devlet’e mektuplar yazmaktadır. Değerli devlet büyüklerim, gelin buralara, görün bizi, köy diyin bize, okulumuz, yolumuz, hastahanemiz olsun.
Yusuf, en küçük oğlu Süleyman’a 399.mektubunu yazdırmaktadır. Ve o gün ayrı bir heyecan içerisindedir. Çünkü en büyük oğlu İbrahim okulu bitirmiş köye dönmektedir. Yusuf, İbrahim’i daha 6-7 yaşlarındayken gidip bir fakültenin avlusuna bırakmıştır. Tek amacı biri oğlunu alsın, nüfusuna geçirip kimlik sahibi yapsın ve İbrahim okuyup adam olsun, Tinne’nin makus talihini değiştirsin. Süryani papazı Hanna fark eder İbrahim’i ve alır büyütür kendi nüfusuna da geçirerek. İşte o İbrahim şimdi 30 yaşına gelmiş, askerliğini yapmış, üniversiteyi bitirmiş, köye dönmektedir.

Büyük sevinçle, umutla, neşeyle, zılgıtlarla karşılanır İbrahim. Tinne’nin tek umudu, büyük gururu gelmiştir. Yusuf’un ilk hayal kırıklığı, İbrahim’in “Su Ürünleri Mühendisi” olduğunu duymasıyla olur. Memlekette su yoktur, neye mühendislik yapacaktır oğlu İbrahim?

Yusuf ve ailesi, asıl şoku ise İbrahim’in aşık olduğunu açıklamasıyla yaşar. Önce sevinirler elbette, ancak kızın adını duyduklarında herkesin ağzı açık kalır. Jessica. Nerelidir bu Jessica? Kimlerdendir? İbrahim söyler: Colarado!

3 yorum:

yorumunuz için teşekkürler

Untitled Document