27 Kasım 2009 Cuma

9 numaralı formasıyla “District 9” filmini internetten indirmeden bedava full orginal izle


Bilimi kurgulayan bir film izliyorsanız, baştan kabul edeceksiniz bazı şeyleri. Yani en azından bu seferlik "Yok artık, daha neler" demeyeceksiniz. Yani uzaylısı da gelecek, robotu da sevecek nihayetinde. "Ne saçma" gibi bir eleştiri hakkınız olmayacak yani bu türe vakit ayırdığınızda. En fazla izlemezsiniz olur biter. Ama işin başından "Kurgu"yu kabul eden bir tür için boş laf olur sizi yoran abartısı.
“District 9”e (Yasak Bölge 9) gelince... O da türün belli klişelerini barındıran bir konudan hareket ediyor. Yani ana sözü uzaylıların ziyareti ile ilişkili. Ama gerisi başka. Evet bu filmin afişinden birçok önyargı çıkartılabilir ancak başlangıcı da sonu da farklı. Sevmeme ihtimaliniz de çok fazla ama başta da dediğim türü sevenlerdensiz eğer sevme ihtimaliniz kuvvetle muhtemel. Çünkü yeni bir deneyim var içinde. Zaten hemen en başından fark ediyorsunuz tavrını.
Uzaylıların gelişiyle değil de bir türlü gitmeyişiyle ilgili mesele. Kabul ediyorum mizahi bir tarafı var ama anlatım tarzı mevzuyu sırtlayıp başka bir yere oturtuyor. Yani kamera çekimi ve tv görüntüleri ile bir dönem yaşanmış bir hikayeye tanıklık ediyor gibi bir hissiyata kapılıyorsunuz. Hatta ileri gidip kendi kendinize, "Bu uzaylılar kaç senesinde gelmişti" gibi abuk bir soru soruyorsunuz. Daha sonra hikayenin akışı bir film ile haber programı arasında gidip geliyor ki Cloverfield'takine benzer bir yaklaşım ile aksiyonun harmanlandığı bir mozaik çıkıyor ortaya. Ve bir bilim kurgunun içerisinde yaşatılması zor olan dramatik yaklaşımlarla gerçekçiliğin dozu hayli artıyor.
Sonunda yazılar akarken defalarca işlenmiş bir konunun ilk kez bu şekilde işlenmesi size güzel geliyor. Aykırı buluyor ve bilim kurgu külliyatınızın arasında bir yere oturtuyorsunuz.
Sizi bilmem ama ben “District 9”ı çok sevdim. Bu nedenle tavsiye etmeyenlerin neden tavsiye etmediklerini de merak ederek tavsiye ediyorum.
Sharlto Copley'in performansı için bile izlenir. Bu arada onu sevenler için müjde. A Takımı dizisinin sinema versiyonunda Murdock rolünde izleyeceği onu. Hem de “Smokin Aces”in yönetmeni Joe Carnahan'ın kamerasından.
Yeni bir şey için arayanlar için, “District 9”... Ve meseleyi sulandırmazlarsa 10, 11 diye rahatlıkla gider.

1 yorum:

yorumunuz için teşekkürler

Untitled Document