11 Kasım 2009 Çarşamba

THIS IS IT indirmeden internetten bedava full orginal film izle

Bizim jenerasyon, Jackson'ın o şatafatlı döneminin sonlarına tekabül eden aralığın peşini yakalayabilmiştir. Çünkü bizim tanık olduğumuz son büyük Jackson vakası, müzikal anlamda ‘Black or White’ dönemidir. Buna rağmen, çocukluk dönemimizde Jackson'ın, o zamanın veletleri olan bizler üzerindeki etkisi inkar edilemez. Bir de bizden daha şanssız bir jenerasyon vardır ki, onlar kendisini daha çok skandalları ile ya da hakkında çıkan dedikodular ile tanımıştır. Bu sebeple, iki ardıl jenerasyonun Jackson'a bakış açısı farklıdır.


Aynı jenerasyonun müzikal anlamda ‘Invincible’ dışında, Jackson'ın enerjisine tanık olmadıkları da bir gerçek. Neticede 10 sene çok uzun bir süre ve bu süre içerisinde peydah olan "ucuz" pop müzik anlayışının da örümcek ağı misali dört bir yanı sarması ve daha düşük çıtada seyretmesi de eski toprakların kolay sindirilmesine vesile olmadı değil. Müzik trendlerinin büyük bir hızla değişmesi söz konusu burada ve ister istemez trajik sonuçlar da doğurabiliyor. Bütün ağırlığına rağmen, Micheal Jackson'da bu anlayıştan büyük yaralar aldı!

“This Is It” ise, MJ'in gerçek gücünü bir kere daha gözler önüne sereceği, İngiltere turnesinin hazırlık aşamalarını adım adım gösteren bir döküman. Burada bahsi geçen MJ hakkında dört başı mahmur bir hayat öyküsü değil. Cümle aralarında verilenler dışında, kişiliği ya da karakteri hakkında pek fazla ses de çıkmıyor aslında. Yine de bu tiyatral sahne şovunu kılı kırk yararak hayata geçirmeye çalışan MJ'in mükemmeliyetçiliği ve ekseriyette kişisel duyarlılıkları hakkında fikir edinebiliyorsunuz tabi ki. Daha da önemlisi, aradan geçen zaman rağmen neden "pop'un kralı" tacını hak edecek başka bir aday çıkmadığını -ve belki de- çıkamayacağını da anlamış oluyoruz.

Bitmek bileyen bir enerjiyle konserine gelen izleyici kitlesini, daha önce hiç yaşamadığı bir deneyime davet etmek için türlü illüzyonlara başvuran Jackson, ortaya son derece fantastik bir yolculuk çıkarabilmek adına, neredeyse her parçasını görsel olarak yeniden dizayn ediyor. Ortaya çıkacak olan prodüksiyonun izleyeni hipnoz edecek etkisinin, hiç bir zaman gerçekleşemeyecek olan bir rüyanın parçası olması da ister istemez yüreğinizi burkuyor.
Bu dökümantasyon sadece iki hafta gibi kısa bir süre için sinema salonlarımıza konuk oldu bu sebeple kendisini sinemada izleme keyfini ertelememenizi tavsiye ederim. Son olarak da soruyorum "Bu Mudur?"... Ve hiç tereddüt etmeden cevaplayayım; BUDUR!

Kimler İzlemeli:

- Jackson'un hem kulağa hem de göze hitap eden bu şovunu, seyir zevki olduğunu iddia eden her kul izlemeli.

Kimler İzlememeli:

- Hayat hikayesine odaklanan bir belgesel film olduğunu düşünenler

1 yorum:

yorumunuz için teşekkürler

Untitled Document