9 Kasım 2009 Pazartesi

KISKANMAK (2009) indirmeden internetten full orginal bedava film izle


Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un, Nahid Sırrı Örik'in romanından aynı adla sinemaya uyarladığı "Kıskanmak", 1940'lar Türkiyesi'nde iki kadının mücadesini konu ediyor ve 'çirkinliğin güzellikten intikamı' merkezine alıyor. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli yazarlarından Nahid Sırrı Örik'in sinemaya uyarlanan bu ikinci romanı. Daha önce Sultan Hamid Düşerken romanı sinemaya uyarlanmıştı.


Alımlı ve güzel bir kadınla, fiziksel olarak kendini pek de beğenmeyen Seniha'nın mücadelesini anlatan "Kıskanmak" bir dönem filmi ve Zeki Demirkubuz'un imza attığı en yüksek bütçeli film.

Kıskanmak romanından Yıldırım Türker şöyle bahsediyor: “‘Kıskanmak’, güzelliğin sıradan faşizmi üstüne bir haykırıştır. Ya da çirkinliğin intikamı. Ama yanılmıyorsam, beni en çok sarsan, Nahit Sırrı’nın Türk romanında, hele o zamanlar asla denenmemiş bir durumu yansıtmadaki başarısıdır. O, bir sürüklenme halini anlatır. Bir kimsesizliği. Bir tutunamamışlığı. Seniha, sürüklenmeye; o hayatın akışında bir özne olamayanın neredeyse yarı düşsel varoluşuna bir son verebilmek için kötülüğe sarılır.

İnsan doğasını, özellikle de karanlık yönünü çok başarılı şekilde ele anlatmasıyla tanınan Zeki Demirkubuz'un elinden çıkan; karakterlerin tüm ruhlarının, 'kıskançlıkları'nın elle tutulacağı sıkı bir film izlemeye hazır olun...

Konu:1930lar, Zonguldak... 29 Ekim gecesi Cumhuriyet balosu yapılmaktadır. Bu küçük, sıkıcı kömür kentine iki ay önce taşınan maden mühendisi Halit, eşine az rastlanır güzellikteki karısı Mükerrrem, Halit’in kız kardeşi ve sığıntısı Seniha da davetlilerin arasındadır. Kentin en zengin ailesinin oğlu Nüshet, Mükerrem’i dansa kaldırdığında, oturduğu kuytu köşeden onları gözleyen Seniha, yengesinin bu kız gibi güzel çocuğa karşı koyamayacağını hemen farketmiş, Tanrı’nın onu çirkinliğin yazgısına boyun eğen olmaktan, güzelliğin kaderini çizen mertebesine yükseltmeye karar verdiğini o anda anlamıştır...

3 yorum:

yorumunuz için teşekkürler

Untitled Document