12 Haziran 2009 Cuma

kurtlar vadisi gladio


Kurtlar Vadisi Pusu, 11 Haziran Perşembe akşamı yayınlanan ve nefesleri kesen 63. bölümüyle sezona veda etti. Polat Alemdar’ın Başbakan’a yapılan suikastı engellemek isterken vurulduğu muhteşem sezon finaliyle Kurtlar Vadisi Pusu, ratinglerde yine zirvede…

Kurtlar Vadisi Pusu, sezon finaliyle genel izleyicide 16,4 izlenme oranı (rating), 41,5 izlenme payı (share) ile AB kategorisinde 16 izlenme oranı (rating) ve 39,6 izlenme payı (share) ile birinci olarak sezonu zirvede kapattıDerin bağlantıların yer aldığı bütün diziler şöyle başlar...

Bu dizideki kişiler ve olaylar tamamen hayal ürünüdür. Gerçekle ilgisi yoktur...

Bu hatırlatma dizi yayına girmeden mutlaka seyircinin gözünün içine sokulur.
Ama gerçek böylemidir?

Kurtlar Vadisi Pusu'dan bahsediyorum...

Senaristler her ne kadar çıktıkları her programda olayı kıvırmaya çalışsalarda görünen bir gerçek var ki dizi Türkiye'nin gerçekleri ile bire bir ilerliyor. Hatta bir dönem senaristlerin istihbarattan bilgi alış verişlerinin olduğu bile iddia edilmişti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e nerdeyse tıpa tıp benzeyen biri dizide rol almış ve bahse konu sahne Türkiye'de olay yaratmıştı. Senaristler dizinin izlenebilmesi için mutlaka sansasyonel konulara yer vermek zorunda. Kurtlar Vadisi'nin bu konuda profesyonelleştiğini söyleyebiliriz. İstedikleri zaman Türkiye'de gündeme damgalarını vurabiliyorlar.

Son olarak dizinin sezon finalinde ekrana yansıyanlar uzun süre konuşulacağa benziyor. Özellikle Başbakan'a Cami'de suikast girişimi çok tartışlacak. Daha önce dizide cumhurbaşkanı rolünü oynayan kişinin Abdullah Gül'e benzetildiği için tepki toplayan senaristler bu kez inanılmaz bir katakulle ile konuyu farklı bir yere taşıdılar. Vadi'deki Başbakan Erdoğan'a benzemiyordu ama tamamen hayal ürünü denilen şahsiyetin tavrı ve tarzı bire bir Recep Tayyip Erdoğan'ı tasvir etti. Fakat çok önemli bir ayrıntı daha vardı. O da dizideki başbakanın Erdoğan'a değil her fırsatta çizgisinden yürüdüğünü gururla söylediği Adnan Menderes'e benzemesiydi.

İSLAMİ TERÖRİST ERDOĞAN

Dizinin sıradan ayrıntıları bunlardı esas konu ise Başbakan'a suikast girişimi. Türkiye'nin gündemini ve Ergenekonu yakından takip edenler hatırlayacaklardır. İkinci Ergenekon İddianamesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail Gizli Servisi Mossad'ın suikast girişimi için Türkiye'deki Dogu Bey adlı birisinden talimat beklediği iddiası yer alıyordu.

Mossad başkanı Meir Dagan'ın 2004 yılında İslami Terörizm'le mücadele edilecek açıklamasına denk gelen bilgiler içerisinde, İslami Terörist olarak nitelendirilen Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için 10 kişilik çok özel bir timin hazır olduğu ve Türkiye'deki 'Doğu Bey'den suikast için 'olur' beklendiği aktarılıyor.

Soner Yalçın'ın Doğu Bey tarafından 'kontrgerillayı çökertmek için kontrgerillanın içine sızma görve verildiği ve bu görevi başardığı bilgisi yine iddialar arasında yer alıyor. Tansu Çiller'in Abdullah Çatlı'ya Kamu Güvenliği Teşkilatı'nı (KGT) kurması için 500 milyar verdiği bilgisi de başka bir dosyada yer alıyor.

Soner Yalçın'ın konsept danışmanlığını yaptığı Kurtlar Vadisi adlı dizide KGT adlı bir oluşumun adı sık sık geçiyordu.

Turhan Çömez'in bilgisayarındaki İsrailli bir gazetecinin gönderdiği mailde yer alan bilgilerde, 'Bay Eymür.doc.' adlı belgede ehudperez@inMail24.com mail adresinden Mehmet Eymür'ün web sitesine ait admin@atin.org adresine gönderilen ve gulerkomurcu@superonline.com turhancomez@yahoo.com e posta adreslerine yönlendirilen mailde şok bilgiler yer alıyor.

ERDOĞAN'A KİRLİ OPERASYON İHTİMALİ

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Sedat Laçiner; 'Başbakan Erdoğan, Gazze politikası ve Davos çıkışıyla bölgedeki dev bir oyunu bozarken elbette düşmanlar da kazandığını belirttiği açıklamasında bu düşmanların en korkutucusunun İsrail olduğuna dikkat çekmişti.

Laçiner o dönemde verdiği bir röportajda devamla şunları söylemişti...

İsrail'in Erdoğan'a 'kirli operasyon' ihtimali var mı?

Türkiye'de Yahudi bir iş adamına suikast olabilir dedim bir süre önce. Davos sonrası bir Yahudi'nin burnu kanasa sorumlusu olarak Erdoğan'ı yansıtacaklar. Türkiye'de köşeye sıkışanlar böyle bir olayı yapabilir. İsrail Türkiye'de ittifak kurabilecekleriyle ittifak kurabilir. İttifak için en uygunu da Ergenekon'dur. Geçen hafta Yahudi işadamlarına suikast planlayan bir El Kaide hücresi çökertildi, aynı gün İsrail'de bir gazetede Bursa'da bir sinagog yakıldı diye yalan bir haber çıktı.

Erdoğan için esas tehlike nedir?

Arkasına bakmadan mücadele ediyor. Davos'ta sert konuşuyor ama arkasında duran biri bıçakla bekliyor.

VADİ'NİN TAŞ USTASI KİM?

Tüm bu olup bitenin ardından sezon finalinin son anlarını birlikte hatırlayalım. Cami'de İskender Büyük'ün adamı Başbakanı vurmak üzere iken Polat Alemdar gelir ve suikastçiyi öldürür ama Başbakanın korumalarından biri de Polat'ı vurur hemen ardından bir kurşunda başbakana sıkar. Başbakan Cami'de vurulmuştur.

Ve İsrail ile Amerika'ya sırtını dayayan Davut Tataroğlu gelir müjdeyi taş yontucusuna verir...
"Bizim çocuklar işi başardı".
Sezon finali böyle biter...

MASONLAR YENİDEN GÜNDEMDE

Kurtlar Vadisi Pusu'nun son anında gösterilen taş yontucusu Masonları gündeme yeniden taşıdı. 'Mason' kelimesi taş ustası anlamına gelir. Başlangıçta mason loncaları gerçekten masonlardan, yani taş ustalarından oluşmaktaydı fakat daha sonra nedeni bilinmeyen bi şekilde, taş ustası olmayan bi kaç kişi bu loncalara girdi ve bu akımla birlikte oluşan yeni gruba 'Hür ve kabul edilmiş mason' (free mason) dendi.


Yalniz kendi, gizli ritüellerinde, Yahudilikle iliskileri anlasilan MASONLUK; Tevrat'a sokulan muharref unsurları aynen benimseyen, Siyonizmin iste bu gizli faaliyet gösteren kollarindan biridir.

Masonlar Yahudilikle olan alakalarını gizli tutmayı lüzumlu görmektedirler; çünkü siyonizm ile aynı amacın güdüldüğünü anlatarak faaliyet göstermek yerine, yardım kuruluşlarını paravan yapıp hayırsever kişiler görünümü altında bu amaca hizmet etmek kendileri açısından daha verimli sonuçlar doğurmaktadır.

Masonluk yahudilik ile doğrudan alakalı olduğu için mason mahfillerinde uygulanan törenler ve ritüeller, ayni zamanda mason düşünceleri tabiatıyla Tevrat'tan alınacaktır.
ONE MİNUTENİN İNTİKAMI MI?
Kısaca senaristler Başbakan'a yönelik Ergenekon iddianamesinde de yer alan konuyu sıcak tutmak adına bazı ayrıntıları gerçeklerle harmanlayarak olası düşünceleri ekrana yansıttılar.

İddianamede yer alan İsraillilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı islami terörsit olarak görmeleri, USAK Başkanı'nın suikast iması senaristleri olay yaratacak bir sezon finaline taşıdı.

One minute'nin bir nevi intikamı alındı. Yeni bölümde eğer dizideki başbakan hayatını kaybederse Türkiye'nin içine düştüğü buhran ele alınacak. Ama ben buna ihtimal vermiyorum.

İşte akıllarda soru işareti olarak kalan noktaların izahı için belki üç ay beklemek gerekmeyecek. Çünkü Türkiye ısrarla kaosun içine çekilmek istemiyor. Siyasi gelişmeler bıçak sırtında politika üretildiğinin izlerini taşıyor. Sayın Başbakanın Türkiye'nin dinamiklerini her fırsatta ortaya koyması bir çok ülkeyi ve derin güçleri rahatsız etti. İşte bu yüzden herkesin dikkatli olmasında fayda var. Türkiye'nin içi temizlenmeye başlamışken yeni krizler ve kaoslar umarım bizden uzak durur. Ama su uyurken düşmanın uyumadığı da bilinen bir gerçek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumunuz için teşekkürler

Untitled Document